RAMEN TINTEN – BLINDEREN

Denk je er al een tijdje aan om je autoruiten te laten blinderen maar twijfel je nog?
Onderstaand hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet om jou te overtuigen.

1. UV-STRALEN WORDEN TOT WEL 99 PROCENT AFGEWEND

Naast dat UV licht slecht is voor het interieur van je voertuig, wordt je bij lange ritten blootgesteld aan een grote dosissen Uv-A en Uv-B stralingen. De letters A en B staan voor de Uv index, Uv B is het gevaarlijkste en kan zorgen dat je huid rood kleurt, verbrandt en in de ergste gevallen kan je zelfs huidkanker krijgen. Uv A heeft dezelfde effecten als Uv B maar dan in mindere mate.

We zijn als mensen erg gevoelig voor dergelijke stralingen, vooral baby’s en jonge kinderen moeten hier goed voor beschermd worden. Goede raamfolie kan jou, je baby en/of jonge kinderen goed beschermen. Het vermindert 99 procent van de schadelijke UV-stralen (A & B). Je beschermt je kinderen en jezelf hiermee tegen huidkanker en gaat het verouderingsproces van de huid tegen.

2. BEPERKING VAN INKIJK VANUIT BUITEN

Een inbreker komt bij je auto langs om te gluren wat er in je auto zit, maar merkt al snel dat hij geen of zéér beperkte inkijk in je auto heeft. Je auto is dus dankzij de geblindeerde ruiten niet zo gauw een doelwit meer. Gelukkig voor jou, maar de dief zal helaas een makkelijkere en dus andere prooi moeten uitkiezen:) Inkijk vanuit binnen naar buiten blijft met geblindeerde ruiten overigens wel mogelijk.

3. VERTRAGEN VAN EEN INBRAAK

Het is niet moeilijk om te bedenken dat een dief weinig tijd heeft voor hetgeen dat hij wil flikken. Bij dergelijke situaties denkt een dief vaak: ‘Ik moet snel zijn’. Het ‘inbreekproces’ ziet er als volgt uit: 1) allereerst moet de dief goed in je auto kijken om te zien of er waardevolle of bruikbare spullen inzitten 2) de dief moet de omgeving goed in de gaten houden 3) de dief slaat de autoruit in of gooit het in 4) de dief moet de spullen eruit halen of zelfs losschroeven, trekken of slaan. Kortom: het moet soepel verlopen en snel gaan.

Gelukkig heeft (goede) raamfolie nog een ander voordeel waardoor het nog moeilijker zal worden voor een dief: de glasscherven van je autoruiten gaan namelijk niet alle kanten opvliegen bij het inslaan of ingooien maar blijven goed bij elkaar. Deze bijzondere eigenschap van raamfolie kan er dus voor zorgen dat de dief snel het hazenpad moet kiezen.

4. HET INTERIEUR VAN JE AUTO BLIJFT GOED BESCHERMD

Door zonnestralen kan het interieur van je auto zeer heet worden. Uiteindelijk zal je interieur het begeven en zullen er verkleuringen ontstaan. Goede glasfolie kan dit ook voorkomen. Door de UV-reducerende werking van de speciale glasfolie kan de oppervlakte temperatuur verminderd worden tot wel 16 °C en verbleekt je interieur en andere spullen in je auto minder snel. Omdat je auto koeler zal zijn met geblindeerde autoruiten zal je ook minder je airco gebruiken, dit zal leiden tot een besparing van brandstof.

5. MEER BESCHERMING BIJ ONGELUKKEN

Hoe goed je ook kan rijden, een ongeluk kan je soms helaas niet vermijden. Bij een ongeluk vliegen de glasscherven van autoruiten meestal alle kanten op waardoor je zelden snijwonden kan voorkomen. Geblindeerde autoruiten houden bij ongelukken de glasscherven bij elkaar waardoor je meer bescherming hebt bij ongelukken.

6. TEGENLIGGERS WORDEN MINDER HINDERLIJK

Je rijdt in het donker en een tegenligger doet groot licht aan: zwaar hinderlijk! Deze tegenliggers verschijnen meestal uit het niets om je te verblinden. Ze zorgen voor veel ongemak en kunnen zelfs tot ongelukken lijden; heel wat ongelukken ontstaan doordat chauffeurs verblind raken door koplampen van tegenliggers. Een nachtbril helpt hier goed bij, maar ook geblindeerde autoruiten verminderen deze lastige schittering tot een minimum.

7. HET ZIET ER STOER EN CHIQUE UIT

Veel mensen vinden een auto niks anders dan een vervoersmiddel en gebruiken het enkel om van het ene punt naar het andere punt te gaan. Jij bent anders! Jij wil uniek en anders zijn. Geblindeerde autoruiten geven je auto een stijlvolle en chique uitstraling. Bovendien kan je met een ‘zakelijke’ auto ook wat sportiever overkomen.

Voor de prijzen van het ramen tinten kunt u contact opnemen. Deze prijzen zijn automerk en type afhankelijk.

Portfolio

Meer weten?

Informeer naar alle mogelijkheden van WTR Wrap.